Translate

zaterdag 22 oktober 2011

Van bijbel tot Urantiaboek: We streven naar 95 % waarheid, meer is niet mogelijk


Ik wil U graag deze vraag stellen: hoe groot is de subjectieve factor in situaties als de onze, gesprekken van een hoger wezen, en een gewoon aards mens? U bent ongetwijfeld 100 % zuiver, maar alles gaat via mij, als kanaal. Nou, en dan weten we het wel. Interpretatie en subjectiviteit en misverstand zullen ongetwijfeld hun invloed hebben op de juistheid van de teksten?

Ja. Die zijn er altijd. Alle bespiegelingen, inspiraties, profetieën, doorgegeven boeken en teksten, losse zinnen en gedachten, plannen en ideeën worden altijd verkleurd en verkleind en verbasterd en beperkt. Meer dan 95 % waarheid bestaat niet on geestelijke boeken.
Dat weten Wij, en de mens gaat hiermee ook nog graag aan de haal. De mens bombardeert het tot absolute waarheid, en slaat er misschien ook nog anderen mee om de oren.
Wij hebben liever, dat de persoonlijkheid hetgeen is doorgekomen gebruikt als inspiratiebron, en zo is het altijd bedoeld.
Ik geef je een paar voorbeelden om een en ander toe te lichten:
  • De bijbel is een eeuwenoude leidraad voor vele volkeren. In het oude testament draait ergens de zon om de aarde. Inmiddels weten jullie, dat dat niet zo is, maar één onwaarheid illustreert voldoende dat het boek zijn beperkingen kent. Ik wil wel opmerken, dat het nieuwe testament meer waarheidsgetrouw is en minder een bundeling van historische overleveringen, dan het oude testament, maar toch: het blijft een mensenboek maar wel over zeer bijzondere gebeurtenissen , dus een bijzondere bijdrage aan en van de mens.
  • Het nog onbekende Urantia Boek is een bijzonder complex boek vol openbaringen en voor de mens nieuwe inzichten. In dit boek komen evolutie en schepping prachtig samen. Het is uit de jaren 50, geïnspireerd doorgekregen in een blank-protestants middleclassmilieu. Het geeft nauwelijks aandacht aan de Islam als wereldgodsdienst, ontkent het contact tussen mensen op aarde en hun dierbare overledenen, en schetst het leven van Maria zeer onjuist. Maar het wordt in de toekomst een uitzonderlijk belangrijke bijdrage aan en van de mens. Bedoeld als leidraad, niet als waarheid, maar dat is aan de toekomstige mensheid.
  • De moderne mystica Vassula Ryder is een nederige en inspirerende boodschapper. Haar prachtige en geïnspireerde ontmoetingen en gesprekken raken veel mensen in het hart. Dit is belangrijk in het westen in deze tijd. Maar haar teksten worden ingekleurd door haar theologisch gezien eenvoudige, zo niet onwetende levenshouding. Haar bezoek samen met Jezus Christus aan eeuwig in de hel verblijvende mensen is niet correct, omdat er geen hel bestaat (eeuwige verdoemenis is verzonnen door de mensen). De dringende wens van Jezus om het christelijke Pasen en het orthodox-Griekse Pasen op één datum te krijgen is niet dringend. Het zou energetisch zeker perspectief geven, maar vanuit God's geestelijk perspectief kan God wel wat ander zaken noemen, die belangrijker zijn. Toch is zij een wonderschoon instrument voor God, en zij lijdt daartoe veel.
  • In jouw boekenkast bevindt zich een prachtig mediamiek doorgegeven boekje over de geestelijke werelden, het is verder niet zo belangrijk hoe het heet, want er zijn inmiddels duizenden van dit soort openbaringen op aarde. Het heeft de mens dichter bij een besef van het goddelijke en het geestelijke gebracht. Dit boekje dient hier als voorbeeld. Er wordt nadrukkelijk in gezegd, dat iemand op aarde absoluut een regelmatige stoelgang moet hebben. Ik bedoel maar.
Nu terug naar jou: ook onze communicatie wordt getroebleerd en wel door jouw beperkingen. Daar moeten we heel redelijk in zijn, en we kunnen niet per item gaan zeggen: objectief, subjectief, helemaal waar, bijna waar, matig onwaar. Zo werken dit soort processen niet. De tijd zal het uitwijzen, zoals de tijd dat altijd doet. Maar intussen kunnen we hoop putten uit Mijn gesprekken met jou, uit Mijn informatie want wat jij de mensen vertelt zijn wel de woorden van een Mijn God, jouw God, die:
  • bindt niet scheidt
  • niet veroordeelt
  • liefdevol is
  • open is
  • flexibel is
  • ruimhartig is
  • stimulerend is
  • hoop geeft
  • helder is
  • de vrije wil van de mens in tact laat
  • álle godsdiensten en levensfilosofieën waardeert.
Dus wees gerust. De teksten zijn de moeite waard en laat ieder er uit halen, wat hij/zij eruit kan halen.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 20