Translate

zondag 20 november 2011

De mens moddert niet alleen aan op de wereld



Kunt u iets zeggen over de geestelijke wezens die mijn lichaam in stand houden?

Ja graag.
De deva/geest van jouw lichaam wordt bijgestaan door 116 grote en kleinere geestelijke wezens, die met elkaar in één team bijdragen aan het in stand houden van jouw fysieke lichaam.
Maar dan hebben we ook nog het emotionele lichaam en het mentale lichaam. En het met jouw persoonlijkheid verbonden astrale of geestelijke lichaam, namelijk datgene wat overleeft na de fysieke dood.
Met dit geheel zijn tussen de 408-493 geestelijke wezens betrokken, dit aantal is mede afhankelijk van hoe de persoonlijkheid leeft en hoever zijn/haar geestelijke ontwikkeling is.
Er zijn 117 wezens voor het fysieke, circa 125 voor het emotionele lichaam en 138 voor het mentale lichaam, totaal 380 wezens.

Het geestelijke lichaam wordt vanaf de conceptie mede opgebouwd door de ziel, nauw verbonden met de inwonende God(svonk). Dit geestelijke lichaam wordt opgebouwd door 28 tot 113 wezens. Het komt niet vaak voor, dat het geestelijke lichaam niet levensvatbaar is en de persoonlijkheid dus sterft bij de fysieke dood. De omstandigheden hiervoor zijn ooit voor een aparte blog. In principe overleeft vrijwel iedereen gelukkig de fysieke dood, precies het grote doel van de inwonende Godsvonk, van de ziel en de beschermengel.

"Moge het aardse, evolutionaire wezen altijd de eeuwigheid verwerven", zeggen Wij wel eens als groet tegen Elkaar.

Waarom die variatie van tussen de 28 tot 113 wezens, die werken aan het geestelijke lichaam? Waarom die verschillende aantallen?
Bij uiterst primitieve aapachtige mensen is het geestelijke lichaam nog onderontwikkeld en eenvoudig en kan een kleiner aantal wezens de vormgeving en het onderhoud en de ondersteuning en het behoud aan.
Maar bij vergevorderde zeer spirituele wezens is veel meer "arbeidskracht" nodig. Dus bij maximale ontplooiing als mens zoals bij heiligen, verlichte mensen, en mensen die het Koninkrijk Gods op aarde hebben gerealiseerd in hun wezen, zoals bij voorbeeld bij de heilige Franciscus, Babaji, Gandhi en Confucius zijn maximaal 113 wezens betrokken.
Franciscus bij voorbeeld “maakte ook gebruik” van de geest van de kuisheid, van de liefde, van de vriendschap voor de natuur, van de devotie, van de wonderen, van de genezing, van het gebed, van de overgave, van de zuiverheid etc.

Dus afhankelijk van de spirituele ontwikkeling van de persoonlijkheid zijn tussen de 408-493 geestelijke grotere en kleinere wezens betrokken.

Ik breng je in herinnering de keer, dat je, vele jaren geleden last had van jouw hart. Dit was bijna fysieke benauwdheid en druk op de borst, gepaard gaande met vermoeidheid, maar de oorzaak lag in het emotionele lichaam: jij was overbelast, rende jezelf voorbij, kwam niet tot rust. Op dat moment moest jij stoppen met fietsen vanwege de benauwde druk op jouw borst. Jij zei hardop tegen jezelf: ik heb last van mijn hart, en realiseerde je je toen een gedachte, die Ik je ingaf: "Ik heb geen last van mijn hart, mijn hart heeft last van mij".
Het was een openbaring voor je dit zo te benoemen en je beloofde jouw hart op dat moment beterschap. Je zou je best doen rust te nemen.
Het wezen/ de geest van jouw hart antwoordde toen in klinkklare taal: "Ik geloof je niet".
Op dat ogenblik was jij uitermate verbaasd om zo duidelijk een stem van binnen te horen. Het was de stem van jouw hart wezen.
Jullie allen zouden verbaasd zijn uitgelegd te krijgen hoe frequent en hoe duidelijk jullie persoonlijkheidswezens zich laten horen, terwijl jullie niet luisteren.

Wat is de persoonlijkheid een wonderschoon instrument en wat behandelen jullie het slecht.
Willen jullie nadenken over deze blog en het tenminste voor mogelijk houden en willen jullie proberen te luisteren naar enige van de vele stemmen en signalen?
Het zou zeer bijdragen aan jullie lichamelijke en geestelijke gezondheid, en het aantal verslavingen zou behoorlijk afnemen.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 31