Translate

maandag 16 april 2012

Wie is verder van God's woning: een seksverslaafde of iemand die dat veroordeelt?



Bible Verses@TopBibleVerses All who are sexually immoral, unclean or greedy (which is idolatory) have no inheritance in the kingdom - Ephesians 5:5 (please retweet).
Geretweet door All About Jesus 16 april 12 om 5:58via web · Details
@DeborahASolomon @TopBibleVerses Scripture clearly states that fact

Mijn God, wilt U deze tweet toelichten?

Graag.
Deze tweet is een voorbeeld van hoe het niet moet in het leven. Maar om het recht te doen bespreek Ik eerst het onschuldige deel van deze tweet.
Er valt weliswaar wel wat nuttigs te zeggen over iedereen die seksueel gezien geïdentificeerd is, er een fetisj van maakt of verslaafd is. Bij voorbeeld een mooi resumé over hoe het zo met ze gekomen is, wat er achter hun verslavingen zit, hoe ze er los van kunnen komen en het een bescheiden plekje kunnen geven. En ook, dat ze wel een prijs betalen als ze zo eindeloos eenzijdig doorgaan en één aspect van het volle leven zo stevig uitvieren.

En voor de duidelijkheid: onder deze groep reken Ik dan niet een vrouw alleen die aan zelfbevrediging doet of een homoseksueel echtpaar, dat van elkaar houdt en dat ook lichamelijk uitdrukt. Dat is alles goed.
Ik denk eerder aan vrouwenhandel, souteneurs, seksverslavingen, enzovoorts. Net als met alle aspecten van het leven waarin men extreem overdrijft en zich verliest, en mogelijk eigen gezondheid en dat van anderen dupeert: het leven brengt een keer (vóór of na het overlijden) de rekening.
Dat is dan het “aardige” aspect van deze tweet. Men heeft een punt.

Maar dat al deze verslaafde mensen het koninkrijk Gods niet zouden verkrijgen.
Wat een liefdeloze en veroordelende sfeer spreekt uit dit tweede deel van de tweet.
Wie zijn zij wel, hoe durven zij, wat een met haat en oordeel vervulde kleine mensen zijn dit, die dit schrijven, (re)tweeten, de wereld inzenden. Er zijn in Onze ogen geen woorden voor. En zij zullen zeker ook het koninkrijk Gods verkrijgen, maar volgens Onze inzichten heel wat later dan de seksverslaafden. Want een hart vol wellust komt na een periode van wanhoop en lijden en spijt veelal sneller tot verlichting dan een hart vol haat en zelfingenomenheid en oordeel.

“All who are sexually immoral, unclean or greedy (which is idolatory) have no inheritance in the kingdom”

En ook al staat het in de bijbel, in eerder blogs heb Ik gezegd, dat deze openbaring evenmin 100% waarheid bevat en net als alle andere openbaringen bedoeld is als richtlijn, niet als wetboek (zie  http://watchthegod.blogspot.be/2011/10/van-bijbel-tot-urantiaboek-we-streven.html ).
Deze twitteraars doen aan een grotere afgoderij dan de seksverslaafden. De gehechtheid aan de geesten en de duivels van de seksverslaving is een minder grote afgoderij dan die aan de geesten en de duivels van de zelfingenomenheid en de haat.
Want in het eerst geval is één aspect van het ego opgeblazen en uitvergroot en een eigen leven gaan leiden. Zo hebben Wij menige keer een groot hart aangetroffen bij een overleden hoer.
Maar in het geval van deze liefdeloze rechters is het hele ego uitvergroot. En dat impliceert een langer en moeilijker weg terug naar God.

Maar God zegent ze met nog meer liefde dan de sekverslaafden. Ik voorzie al hun weg terug naar God, maar het is, tenzij er in hun leven wonderen gebeuren, een langere weg terug naar het koninkrijk Gods. Zij zullen het zeker verkrijgen, maar later dan de seksverslaafden. Dat zij gezegd.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 64