Translate

zaterdag 26 mei 2012

God doesn’t ignore the calls of the weak



Bible: Psalms@BIBLE_Psalms “[God] doesn’t ignore the calls of the weak” – Psalm 9:12 (please retweet) Geretweet door F.Andries Oosterveen

Zou U deze tweet willen toelichten?

Het ligt nog niet in jullie bestemming alle bewijzen te krijgen dat We dit doen. Ooit komt de tijd, dat ieder mens op aarde weet, dat dit zo is. Intussen tonen de duizenden boeken, spirituele ervaringen, mediamieke waarnemingen, bijzondere dromen en de verhalen van mystici en heiligen dit telkens weer. Wij negeren de roep van de zwakken geenszins. Wij horen de zwakken en gaan altijd aan de slag met hun wanhopige verzoeken om hulp. Hebben jullie ogen om te zien en oren om te horen? Zie en hoor dan.

De spirituele wereld geeft dit voorbeeld, maar het is illustratief voor alle lijdende en zwakke mensen.
 
Neem een vrouw, geboren in het patriarchale Somalië. Zij wordt als jonge vrouw uitgehuwelijkt aan een oudere, lelijke en onrechtvaardige man, alleen omdat hij meer koeien bezit dan de andere mannen. Zij wordt haar huwelijksnacht, onwetend als ze is, al verkracht, raakt zwanger, krijgt kind op kind. Ze verzorgt haar gezin (vijf kinderen waarvan twee te vroeg gestorven) met te weinig ondersteuning en vrijheid. Ze sterft ongeletterd en geslagen door haar man, te vroeg, als moeder uitgeput en als vrouw uitgebuit. Aards en evolutionair gezien “deed ze het goed”, ze was succesvol met haar drie kinderen, twee jongens en een meisje. Ze heeft haar nut bewezen, heeft haar man mannelijke kinderen bezorgd en een gezonde dochter.

“God doesn’t ignore the calls of the weak”

Haar hele leven lang is ze door Ons geholpen, op duizenden manieren. Het was een onrechtvaardig en ongelukkig leven, menselijk gezien als vrouw en echtgenote. Maar de geestelijke wereld heeft ervoor gezorgd, dat ze ten eerste de kracht kreeg om haar leven te volbrengen en ten tweede om na de fysieke dood geestelijk te overleven.

Hier komen twee voorbeelden uit de eindeloze vormen van hulp vanuit de geestelijke wereld. Het ene voorbeeld betreft het moeilijkste moment in haar leven, het andere speelt zich af vlak na haar fysieke dood.
  • Zij zit ’s avonds bij het bed van haar gestorven dochtertje. Een moeder maakt geen onderscheid, maar dit zevenjarig meisje was haar oogappel, had veel karaktertrekken van haar overleden grootmoeder (de moeder van de vrouw). Dit dochtertje had reeds vroeg een wereldwijsheid en begrip getoond, dat haar moeder raakte en steunde. Het meisje is gestorven aan een hersenvliesontsteking, in twee weken veranderd van een gezond en vrolijk meisje in een lijk. De moeder is dodelijk vermoeid en geslagen door haar verdriet om haar oudste dochter. “Achter haar staat” haar overleden moeder, die deze hele periode bij haar is gebleven en bidt om kracht en steun. Haar beschermengel staat voorover gebogen en heeft beide engelenhanden op het hoofd van de moeder gelegd. Via deze handen stromen de energie van moed, doorzettingsvermogen en hoop in de vrouw. Haar ziel en haar “Mijn God” beraadslagen op de achtergrond welke stappen Zij zullen ondernemen om haar door de komende dagen “heen te helpen”. Dit is altijd “maatwerk”. De geest van de nacht wordt aangeroepen om haar in een diep slaap te brengen, waarna ze een gesprek kan hebben met haar overleden moeder en haar beschermengel. Zij zullen haar een beeld tonen van de geestelijke sfeer waarin haar overleden dochtertje terecht is gekomen. In deze kindersfeer zullen de zuiverste persoonlijkheden, met een groot hart en met veel liefde , haar dochtertje de komende jaren begeleiden in haar verdere geestelijke ontwikkeling. Zij zal daar opgroeien. De moeder zal dan ook te horen krijgen , dat haar dochtertje haar op belangrijke en moeilijke momenten mag bezoeken en haar bijstaan. De vrouw zal wakker worden en zich niets herinneren (dat is op aarde nog niet bestemd) , maar in haar hart de impact voelen van dit nachtelijke bezoek. Zij zal verbaasd staan hoe ze die ochtend eigenlijk een rustig en gelaten gevoel heeft, gezien de wanhoop waar ze mee naar bed ging. 
  • De vrouw sterft te vroeg, maar heeft haar kinderen nog wel begeleid naar de volwassenheid. Ze was 45 jaar oud. Ze sterft alleen in de nacht, haar man ligt bij een van zijn andere vrouwen, ook al is hij al 77 jaar oud. (in een andere blog zullen we het geestelijke leven van haar man beschrijven na zijn dood). De vrouw is moegestreden, uitgeput en heeft een leven geleid van afhankelijkheid, onvrijheid en gebrek aan mogelijkheden, terwijl ze intelligenter was dan haar man. Vlak voor ze sterft ziet ze in de hoek van de hut haar overleden moeder en een onbekend wezen (haar beschermengel). Ze rijst op vanuit haar dode lichaam. Omdat ze zuiver geleefd heeft en geen verslavingen kende aan bezittingen, drugs of aan zorgen om te jonge kinderen bevindt ze zich in een zacht stralend en genezend wit licht. Ze barst in tranen uit als haar moeder haar omhelst. Haar moeder heeft zich geestelijk ontwikkeld en heeft het voorkomen van een rijpe vrouw met een uitstraling van een engel. De vrouw heeft altijd geloofd in Allah en de geestelijke wereld en is eigenlijk verbaasd hoe normaal alles lijkt. Ze is vooral ontroerd en getroost, en voelt zich onwerkelijk vrij. Haar krachten nemen snel toe en ze wordt door haar moeder en haar beschermengel naar een eigen ruimte gebracht (belangrijk voor haar). Het lijkt op de mooiste hut van het dorp, met ramen uitziend op de haar bekende natuur, ze ziet bloemen staan, ruikt zachte geuren en hoort vogels zingen. Er is bewust gekozen voor deze setting, omdat de vrouw nooit ergens is geweest. Ze kende alleen haar hut en haar dorp. Leefde eigenlijk als een slaaf. De komende periode wordt ze verzorgd door beide geestelijke wezens tot ze volledig “hersteld” is en al haar oude fysieke ervaringen heeft afgelegd, verwerkt, losgelaten. Middels bepaalde energetisch krachten wordt ze totaal gereinigd, gezuiverd en genezen van al haar pijnlijke aardse ervaringen. Ze heeft vrij spoedig een kort bezoek gekregen van haar twee overleden kinderen, inmiddels in de geest opgegroeid tot jong volwassenen. Vooral het bezoek van haar overleden dochtertje, nu een rijpe sterke spirituele persoonlijkheid, heeft haar intens geraakt en geholpen in haar herstel. Ze is volmaakt gelukkig. Ze mag vrij gaan nadenken over haar toekomst en spreekt de wens uit te leren. Ze heeft nooit onderwijs gekregen, heeft nooit leren schrijven en lezen en met deze intense behoefte is ze gestorven. En dit zal ze gaan doen, de komende periode, met gelijkgestemden, met respect voor haar vrouw zijn. En met haar intelligentie zal ze in geestelijke scholen een lange weg gaan van onderwijs tot ze zelf onderwijs zal gaan geven. Wat in de Westelijke wereld normaal is, is voor deze Somalische vrouw de hemel. Alles is uiteindelijk goedgekomen.
Dit is een waar gebeurd verhaal, en hulp aan de zwakken vindt altijd zo plaats, altijd.

“God doesn’t ignore the calls of the weak”

Wees jullie allen gezegend

Nr. 77